Muzeul etnografic Drăguş

Muzeul de Etnografie se află amenajat în incinta Şcolii Generale din Drăguş. Aminteşte de anii în care Dimitrie Gusti a venit aici cu o echipă de 80 de sociologi pentru a face o cercetare sociologică. Ceea ce s-a descoperit atunci, la începutul veacului trecut, exista la Drăguş de secole, iar astăzi se poate vedea în muzeul etnografic al satului: vechile meşteşuguri: tâmplărie, potcovărie, cojocărie, obiecte de tors, de ţesut, portul popular, şezători, despre obiceiurile de nuntă, despre jocurile şi obiceiurile copiilor, despre ceata de feciori, obiceiul buzduganului, meşteşugarii din sat, unelte de câmp, etc.

Coliba lui Remus Sofonea

Cine este interesat de istoria comunei şi a Ţării Făgăraşului poate vedea câteva dintre obiectivele care amintesc de luptătorii anticomunişti.

În Masivul Făgăraş, acolo unde partizanii s-au ascuns de ochii lungi ai comuniştilor, mai sunt astăzi trei dintre colibele în care au vieţuit aceştia între anii 1948-1955.

Pe Muchia Drăguşului se află Coliba lui Remus Sofonea, pe Valea Pojortei se află coliba Haşilor, iar pe Văcarea Mică, locul unde s-a ascuns Crăiasa Munţilor, Lenuţa Faina. Toate au fost refăcute şi redate circuitului turistic.

Izvorul Parintelui Arsenie Boca

Izvorul Părintelui Arsenie

La izvor se ajunge de la Academia Sâmbăta urmând drumul forestier spre Viştişoara pe marginea pădurii.

Peisajul este deosebit, apa are proprietăţi tămăduitoare şi liniştea sufletească răsplăteşte osteneala turistului. Izvorul este amplasat în mijlocul padurii de fagi şi de brazi, nu departe de mănăstire. Aici a fost amplasată o masă. Localnicii obişnuiesc să-şi facă provizii cu apă de la acest izvor.

Chilia Parintelui Arsenie Boca

Chilia Părintelui Arsenie Boca

Chilia Părintelui Arsenie Boca se află pe versantul vestic al căldării Valea Sâmbetei, în dreptul cabanei "Valea Sâmbetei", la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri. Până la cabana "Valea Sâmbetei" se ajunge de la Complexul Sâmbata în aproape două ore de mers pe jos, pe poteca marcata cu triunghi roşu.

Traseul spre "Chilia Parintelui" pleacă din apropierea Mănăstirii Brâncoveanu pe un drum forestier, care este accesibil cu maşina pe o porţiune destul de lungă, până la cabana Valea Sambetei, pe dreapta râului Sâmbata, pe care îl traversează pe podeţe de lemn.

Odată ajunşi la cabana Valea Sâmbetei, o minunată privelişte se deschide la altitudinea de 1400 de metri, unde se poate observa foarte uşor Fereastra Mare şi Fereastra Mică, cât şi creasta Masivului Făgăraş. Din acel loc, un indicator care arată spre dreapta, indica poteca marcată cu cruce albastră spre chilia Parintelui Arsenie Boca. De la cabană şi până la chilie nu se fac mai mult de 30 de minute. Chilia Parintelui Arsenie Boca se înalţă deasupra unei prăpastii verticale de mai bine de 100 de metri.

Labirintul de porumb

Drăguşul impresionează prin parcul tematic, de agrement, primul înfiinţat în România. Deschis în perioada vara/toamna, cuprinde zona de picnic verde, plaja verde – loc de joacă, zona de sport, zona de camping şi labirintul de porumb care se întinde pe o suprafaţă de 3 hectare. Este amplasat în zona Drăguşel, la marginea de sud a satului.

Partia de ski

Pârtia de ski

O bază turistică, situată la Moţul Drăguşului a fost deschisă la începutul sezonului de iarnă 2009 – 2010.

Pârtia de ski este luminată nocturn, dotată cu telescaune, cu tunuri pentru obţinerea zăpezii artificiale şi cu skiuri şi săniuţe pentru închiriat. Lângă pârtie a fost construită cabana „Casa Zmeilor", care a primit numele de la traducerea în limba română a denumirii satului Drăguş în limba germană, Drachendorf („satul Zmeilor"), denumire pe care o găsim în Harta Iosefină.

Delegația României în Lechbruck

,,SWISS INTERNATIONAL HOLIDAY EXHIBITION'' LUGANO -ELVETIA

Targul de turism al Romaniei 16-19 noiembrie 2017

Utile

Vremea in zona Tara Fagarasului

°C
prognoza

Numar urgente: 112

Salvamont Brasov: +40.268.471.517
0-SALVAMONT(0-725826668)

Politia Brasov: 0268-407500

Jandarmeria Brasov: 0268 / 9 5 6; 0268-426589

Politia Fagaras: 0268-213033; 0268-213034

Pompierii Fagaras: 0268-211212

Spitalul Municipal Fagaras-Salvarea: 0268-212521; 0268-212522

Primaria Fagaras: 0268-211313

Sanepid Fagaras: 0268-214805

Gara Fagaras: 0268-211125

Legaturi Utile

 • Comuna Dragus
 • Comuna Mandra
 • Comuna Recea
 • Comuna Harseni
 • Comuna Beclean
 • Comuna Arpasu de Jos
 • Comuna Cartisoara
 • Orasul Victoria
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Comuna Vistea
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Comuna Parau
 • Comuna Ucea
 • Comuna Sinca Veche
 • Comuna Sinca Noua
 • Comuna Sercaia
 • Comuna Sambata de Sus
 • Comuna Lisa
 • [vezi mai multe]

Spune parerea ta!

Feedback-ul este intodeauna binevenit. Poti lasa un mesaj pe guestbook-ul nostru aici

facebook     twitter